Sakumaha ageung sela umur ageung teuing dina hubungan?

Nick sareng Priyanka ngajantenkeun celah umur 11 taun katingali gampang pisan…. Priyanka Chopra sareng Nick Jonas

John Shearer / Getty Gambar



Kuring kantos mikir Abdi bogoh ka pengacara pikaresepeun anu mimiti ngobrol sareng kuring bari ngantosan di jalan silang di Manhattan. Kuring ngaraos percikan langsung, sareng saatos urang silih tukeur nomer, urang ngarencanakeun tanggal munggaran tanpa kedah nyayogikeun umur urang. Saminggu sanggeusna, diantara antara hiji sareng opat gelas anggur, anjeunna ngawartosan kuring katingali rada ngora sareng naroskeun sabaraha umur kuring.

barang-barang pikeun ngajantenkeun rambut anjeun langkung gancang

Abdi 25, saur kuring, nyobian sigana bangga kana jumlahna sanaos kuring ngan ukur ngarayakeun ulang taun ieu sareng sakedik sieun ngeunaan tumuh. Anjeunna unggeuk reuwas teu nawiskeun umur na dugi ka kuring nyungkeun éta. Anjeun moal pernah nebak, cenah, anu nalika kuring nyobian ngariksa rarayna kusabab keriput sareng rambutna kanggo uyah asin-cabé — teu aya.



Abdi umur 38 taun, cenah. Tilu puluh dalapan. abdi henteu bakal parantos nebak, ceuk kuring ka anjeunna. Teras anjeunna punten pikeun indit ka kamar mandi bari kuring diuk panasaran naon hubungan umur urang hubungan hartosna: Naha anjeunna hoyong ngalih langkung gancang dina hubungan? Naha anjeunna bakal mikirkeun murangkalih parantos? Naha anjeunna bakal kaget ku susun studio alit kuring, anu bieu kuring teu sanggup?



Janten kuring terang naon anu anjeun pikirkeun, cenah, saatos uih deui. Naha lalaki ieu henteu nikah sareng murangkalih? Anjeunna ngaluncurkeun penjelasan ngeunaan henteu mendakan awéwé anu pas sareng parantos berhasil méréskeun sadaya masalah kuring — sahenteuna pikeun waktos ayeuna. Kuring teras-terasan mendakan diri kuring disiksa, ngagugulung ka indung kuring ngeunaan anjeunna, ngawartosan yén 13 taun éta henteu ageung béda umur kusabab urang akur saé pisan sareng éta henteu janten masalah.

Kami neraskeun ngencat dugi ka, antukna, gaya hirup urang kabuktosan béda pisan. Karir sareng kaayaan kauangan na jauh pisan ti kuring, sareng ideu hal-hal anu serius janten buru-buru sareng pikasieuneun pikeun kuring. Anjeunna langkung caket kana 40 tibatan kuring umur 30 taun, sareng kuring ngaraos resep anjeunna bakal hoyong nikah sareng murangkalih langkung gancang ti kuring. Janten kuring ngantepkeun hubungan urang leueur, ngamungkinkeun perhatian kuring ngeunaan bédana umur urang pikeun ngagentoskeun karep urang.

saha simone bile kabogoh

Éta tungtungna nyaéta panggero anu leres, kuring ngarasa, sareng para ahli sigana satuju. Kabeneran aya yén umur henteu ngan ukur sajumlah, saur Seth Meyers, Ph.D., psikolog sareng panulis ti Ngungkulan Sindrom Repetisi Hubungan sareng Milarian Cinta Anu Anjeun Pantes . Jurang umur hubungan anu langkung ageung tibatan 10 taun sering sumping sareng masalahna nyalira. Sanaos aya pengecualian kana aturan, aturan anu saé pikeun diinget nyaéta yén kencan batur anu langkung ti 10 taun langkung lami bakal nampilkeun tantangan ayeuna atanapi engké anu nambihan tantangan anu sateuacanna aya hubungan naon waé, cenah.



Pasangan anu bénten umur ageung kedah mikirkeun hal-hal atanapi résiko mendakan diri dina kaayaan anu bentrok dina hubunganna. Anjeun tiasa ningali rupa-rupa rujukan budaya, panolakan ti kulawarga sareng réréncangan, sareng panginten panolakan masarakat ogé, saur anjeun Rachel Sussman , nikah anu dilisensikeun sareng kulawarga therapist di New York. Éta panginten sesah pikeun hubunganana sareng kelompok sasama masing-masing ogé.

Ti saprak bobogohan sareng pengacara, kuring parantos ngempelkeun lalaki idéal kuring sakitar lima dugi tujuh taun langkung lami ti kuring, khususna dina aplikasi kencan, dimana anjeun tiasa nyaring jalma-jalma dina kelompok umur khusus. Tapi dina waktos anu sami, kuring tetep tetep pipikiran — celah umur anu ageung henteu kedah janten nonstarter. Individu anu henteu séhat éta ogé ngagaduhan jinis anu khusus sareng heureut - 'Abdi hoyong jalma antara 30 sareng 35 anu resep ka luar, leres-leres caket sareng sepuh sareng dulur-dulurna' - atanapi, sabalikna, lega teuing sareng samar-'Kuring ngan ukur hoyong batur saé, 'saur Meyers.

naon s & m

Sabalikna, kudu réalistis ngeunaan naon anu anjeun pikahoyong pikeun batur, sanés anu anjeun pikahoyong tina umur aranjeunna. Pikirkeun 10 taun salaku padoman umum, tapi kudu kabuka pikeun umur anu sanésna ogé-sareng tong ngawatesan diri pikeun kencan ngan ukur jalma anu langkung kolot. '' Matak jaring lega 'anu kuring béjakeun ka sadaya klien kuring, saur Sussman. Lalaki kedah bobogohan langkung sepuh, sareng awéwé kedah henteu kunanaon ékspérimén sareng kencan langkung ngora. Sareng urang sadayana kedah langkung terbuka.